Britanski muzičar
1

Autor hita "Relax, Take It Easy" Mika vraća se na scenu s novim albumom

M. A.
Nakon što je album pisao dvije godine, i to na putovanju od Miamija do Toscane, britanski pop pjevač i tekstopisac Mika predstavlja novo autorsko izdanje pod nazivom "My Name Is Michael Holbrook".
Peti studijski album još jednom oslikava pjevačevu stilsku raznovrsnost, a tri singla kojima je najavio ovo izdanje su "Ice Cream", "Tiny Love" i "Sanremo", koji su prikazali potpuno različite muzičke pravce i to od pop himne inspirisane 90-im, preko jedne od najintimnijih pjesama koje je Mika ikada napisao, pa sve do elektro-tropskog hita.

"Imao sam naziv albuma prije samog albuma i to je za mene bio izazov. Ne treba nam savršenstvo. Treba nam karakter, treba nam emocija. Budite slobodni da se izrazite, ovdje nećete naići na osudu", objašnjava Mika, koji ovim albumom u potpunosti prikazuje sebe publici i poručuje svima da urade isto.


Mika je nedavno najavio i veliku evropsku turneju koja će početi predstojećeg novembra u Londonu, prije nego što će posjetiti i Španiju, Italiju, Francusku, Švicarsku i druge.

Ovaj britanski muzičar je rođen 1983. godine i za nešto više od 13 godina rada objavio je četiri studijska albuma i održao je devet turneja širom svijeta.