Koncert u Areni
132

Autor hita "Despacito" Luis Fonsi dolazi u Zagreb 26. decembra

Klix.ba
Popularni portorikanski muzičar Luis Fonsi, koji je najveću slavu stekao zahvaljujući megapopularnom hitu "Despacito", 26. decembra će održati koncert u Areni Zagreb u Hrvatskoj.

"Trenutno najveća svjetska atrakcija Luis Fonsi svojim muzičko-plesnim showom rasprodaje sve svjetske dvorane", poručio je organizator koncerta i pozvao ljubitelje te muzičke vrste da iskoriste priliku i uživaju u najvećem hitu te postanu dio njegove historije, prenose hrvatski mediji.

Luis Fonsi je diplomirao pjevanje na "Florida State" sveučilištu, a dosad je izdao osam albuma. Prvi album iz 1998. prodao je u 100 hiljada primjeraka, što mu je otvorilo vrata latinskih zemalja u kojima je postao iznimno popularan. Drugi album "Eterno" iz 2000. godine, na kojem je pjevao s Christinom Aguilerom, Emmom Bunton i Britney Spears, donio mu je još veći uspjeh.

Podsjećamo, Fonsijev hit "Despacito" koji je snimio s Daddyjem Yankeejem je prvo muzičko ostvarenje od 1996. godine koje nije na engleskom jeziku, a uspjelo se naći na vrhu Billboardove Hot 100 ljestvice u Americi. To je prije 21 godinu uspjelo jedino "Macareni" španskog dua Los del Rio.

Fonsi je dosadašnju karijeru izgradio na romantičnim baladama, a prije objave singla je dvije godine imao pauzu u karijeri. Veliki povratak sa "Despacitom" donio mu je popularnost kakvu nije mogao ni zamisliti.