|

Austrijski ansambl Shake Stew stiže na Jazz Fest Sarajevo

Austrijski ansambl Shake Stew stiže na Jazz Fest Sarajevo
15
L. K.
21.10.2019. u 09:53
2
komentara
15

dijeljenja
Austrijski ansambl Shake Stew koji će nastupiti na XX3. Jazz Festu Sarajevo jedan je od najuzbudljivijih evropskih novih bendova.
Septet čine muzičari predvođeni basistom i kompozitorom Lukasom Kranzelbinderom, dok ansambl ima neuobičajenu postavku koju čine dvojica basista, dvojica bubnjara i tri duvača, muzičari nove generacije koji su već etablirani kao nove zvijezde.

Shake Stew je Kranzelbinder oformio 2016. godine za nastup na Jazz festivalu u Saalfeldenu, a od tada njihovi rasprodani nastupi privlače pažnju i javnosti i medija. Već njihov prvi album proglašavan je remek-djelom, na drugom su imali uspješnu saradnju sa Shabakom Hutchingsom, a uskoro se očekuje njihov treći studijski album sa kojeg su već objavili nekoliko singlova, a čiji će repertoar predstaviti na koncertu u SARTR-u 8. novembra u 23 sata.Relaksirani groove i afro beat centralne su tačke njihove muzike koja istražuje različita raspoloženja i energije što je ponukalo kritičara austrijskog Kuriera da napiše: "Stil je stvar prošlosti - transformacija i raznolikost su novi žanr!"

Sarajevski koncert na XX3. Jazz Festu Sarajevo organizira se uz podršku asocijacije MICA i Austrijskog kulturnog foruma. Ulaznice su u prodaji u sistemu Kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...