{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Australija učestvuje na Eurosongu: Šta ako pobijedi?

12.2.2015. u 15:53
23
107
Australija učestvuje na Eurosongu: Šta ako pobijedi?
23
Australija učestvuje na Eurosongu: Šta ako pobijedi?
Učešće Australije na 60. Eurosongu u Beču 23. maja proglašeno je perfektnom senzacijom. Ovo je iznimka povodom 60. jubileja Eurosonga koja je uslijedila na poziv Evropske radiodifuzne unije (EBU) i Austrijske radio-televizije (ORF).
Australija će biti 40. zemlja učesnica, a za njihovu pjesmu i nastup zadužen je Special Broadcasting Service (SBS).

Ova stanica Eurosong prenosi već 31 godinu, a broj gledalaca je u stalnom porastu. Pošto je SBS samo pridruženi partner EBU, Australiji do sada nije omogućeno aktivno učešće. Pravo na učešće generalno imaju samo punopravne članice EBU kojoj su uglavnom pridruženi evropski kanali i nekoliko susjednih zapadnoazijskih i sjevernoafričkih zemalja.

Koliko je u Australiji popularan Eurosong potvrđuje podatak da se u ovoj zemlji tradicionalno održava glasanje telefonom u evrovizijskoj noći. Australija je prvi nastup na Eurosongu imala u Kopenhagenu 2014. godine u emisiji 2. polufinala, ali van konkurencije.

Još nije poznato ko će predstavljati Australiju. Za ovu zemlju važi isto pravilo kao za ostale učesnice da se do 16. marta moraju prijaviti pjesme za Eurosong.
Australija će nastupati direktno u finalnoj večeri.

Ukoliko Australija pobijedi u Beču, naredni Eurosong će ipak biti održan na evropskom kontinentu u saradnji SBS-a i EBU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: