Muzika
0

Australija ponovo na Eurosongu, hoće li poslati Kylie Minogue?

Klix.ba
Kylie Minogue (Foto: EPA)
Kylie Minogue (Foto: EPA)
Nakon što je objavljeno da će Australija kao gost ponovo učestvovati na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, uslijedile su špekulacije o muzičaru koji bi ih mogao predstavljati.

Prošlog mjeseca Australijski nacionalni servis potvrdio je da će se ova zemlja drugi put zaredom takmičiti na Eurosongu i to kroz polufinale. Nakon što je prethodno interno za predstavnika izabran Guy Sebastian, ovaj muzičar je uspio osvojiti peto mjesto u finalnoj večeri. Od tada se priča o sljedećem kandidatu koji će u maju 2016. pjevati za Australiju u Štokholmu.

Favoritkinja mnogih svakako je svjetski poznata pjevačica i glumica Kylie Minogue, koja uspjehe niže od osamdesetih godina, a izdala je više od 10 albuma. Nedavno se pojavila kao sutkinja na TV takmičenju talenata The Voice u Australiji i Velikoj Britaniji.

Tokom posjete Francuskoj, ona je za 20minutes.fr govorila o svom posljednjem albumu, a na pitanje o mogućnosti učešća na Eurosongu je izjavila: "Već su me pitali da učestvujem, ali ja bih bila previše nervozna. Bila bih prestrašena. Mislim da to nije za mene".

Njene riječi daju malo nade da bi poziv na kraju mogla prihvatiti, a informacija o izabranom predstavniku Australije na Eurosongu 2016. godine trebala bi se pojaviti uskoro.