{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Atraktivni bend La Phaze večeras svira u Slogi

S
Sarajevo-x.com
23.3.2012. u 09:35
0
9
Atraktivni bend La Phaze večeras svira u Slogi
0
Izuzetno atraktivni i energični francuski drum&bass rock bend La Phaze u petak nastupa u sarajevskom klubu Cinemas Sloga u okviru obilježavanja Međunarodnog dana Frankofonije.


Sarajevsku publiku će zagrijati Undergang, bend koji čini samo jedan čovjek. On svira bubnjeve i gitaru, kontroliše muzičke mašine, scratchuje i pjeva.

Karte u pretprodaji koštaju 10 KM, a mogu se kupiti na sljedećim lokacijama: Cinemas Sloga, Corner Pub, Opera, Madness Skate Shop i Ag Club.

Obilježavanje Međunarodnog dana Frankofonije je prilika za 220 miliona govornika francuskog jezika širom svijeta da proslave svoj zajednički idiom. To je i posebna prilika za 75 država i vlada, koje čine dio Međunarodne organizacije za Frankofoniju (OIF – Organisation Internationale de la Francophonie), da potvrde svoj angažman kroz podršku kulturološkoj raznovrsnosti.

Bosna i Hercegovina postala je član-posmatrač OIF-a na Samitu Frankofonije u švicarskom gradu Montreux, u oktobru 2010. godine.

I ove godine, od 9. do 30. marta, “Dani Frankofonije” nude raznovrstan program - predavanja, koncerte, filmove i radionice širom zemlje, zahvaljujući podršci Ministarstva Vanjskih Poslova BiH i učešću ambasada Belgije, Egipta, Francuske, Grčke, Rumunije i Švicarske.Nakon Sarajeva, La Phaze će nastupiti i u Mostaru, gdje će održati koncert 26. marta u OKC Abrašević

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: