Muzika
0

Ashanti priprema drugi album

Klix.ba
R'n'b zvijezda Ashanti je trenutno u studiju sa Irv Gottijem i traži inspiraciju za pjesme za njen novi album koji nosi naziv 'Chapter 2'.

Kao i većina pjevača i textopisaca, Ashanti nije trebala dugo tražiti inspiraciju za njen debi album Ashanti koji je bio veoma uspješan. Inspiracija za pjesme kao što su Foolish i Baby su došle iz stvarnog života ove djevojke s Long Islanda. Iako ova pjevačica nema ljubavnog partnera, pjesme za njen novi album Chapter 2 su inspirisane životnim iskustvom.

"Iako nemam dečka, to ne znači da ne mogu iskusiti bilo šta u životu. Svaki dan sam okružena ljudima i gledam stvari koje oni doživljavaju i mogu lako pisati pjesme o tome. Ako se radi o nečemu što nisam sama iskusila, razgovaram sa svojim prijateljima ili sa članovima porodice – slušam njihove priče kad dođu u studio.", rekla je Ashanti u muzičkom studiju u Miamiju, gdje se trenutno nalazi sa Irv Gottijem, šefom diskografske kuće Murder Inc., pod kojim radi i rapper Ja Rule. Jedna od prvih pjesama koju je Ashanti napisala za novi album je ujedno i prvi single: Rock Wit U (Awww Baby). Spot za pjesmu će se početi prikazivati za par sedmica, a album izlazi 1. jula.

Sredinom jula počinje turneja Mariah Carey koja nosi naziv Charmbracelet kojoj će se Ashanti pridružiti. Ona je veoma zadovoljna zbog toga: "Ne znam ni kako se to desilo. Jednostavno sam sretna što je sve dogovoreno i radujem se. Samo se jednom u životu pruža šansa da budeš na pozornici s njom. Ona je fenomenalna."