Muzika
0

Ashanti pobjednica Soul Traina

Klix.ba
<b>Ashanti</b> je na ovogodišnjoj i ujedno 17. dodjeli <b><a href="http://www.soultrain.com " target="_blank">Soul Train</a></b> nagrada jučer osvojila nagradu za najbolji ženski r'n'b/soul single za <i>Foolish</i> i za najbolji album <i>Ashanti</i>, čime je pobijedila <b>Erykah Badu</b> i <b>Indiu Arie</b> i još jednom postala pobjednica večeri.

Musiq je osvojio nagradu za najbolji muški r'n'b/soul single za Dontchange. Također je osvojio nagradu za najbolji album Juslisen i pobijedio Maxwella, Justina Timberlakea i prošlogodišnjeg pobjednika Ushera.

Mariah Carey i LL Cool J su oboje osvojili počasne nagrade za karijeru na ceremoniji održanoj u Pasadena Civic Auditoriumu. I Should Be... je single grupe Dru Hill, koji je osvojio nagradu za najbolji grupni single, dok je grupa B2K osvojila nagradu za najbolji grupni album. Nelly je osvojio nagradu zvanu Sammy Davis Jr. Entertainer of the Year.

Voditelji ceremonije su bili Queen Latifah i Arsenio Hall, a nagrade su, između ostalih, prezentirali Baby Face, Jennifer Lopez i Chris Rock.

Soul Train Music nagrade se dodjeljuju r'n'b, hip-hop, rap i gospel izvođačima, a dodjeljuje ih grupa radijskih profesionalaca, lovaca na talente i izvođača.