Zatvaranje SFF-a
202

Artbat stiže u Sarajevo, očekuje se 20.000 posjetilaca

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Fenomenalni producentski dvojac Arthur i Batish, poznatiji pod imenom Artbat, stižu 18. avgusta u Sarajevo, kako bi mnogobrojnoj publici ispred Vječne vatre pružili nezaboravnu posljednju noć Sarajevo Film Festivala.

Za veoma kratak period, Artbat je osvojio srca mnogih ljubitelja elektronske muzike te je ubrzo postao globalno prepoznatljiv, dok je njihov nastup dočekivan sa oduševljenjem na najvećim svjetskim festivalima.

Zbog svog nesporivog talenta i originalnosti, prerasli su u fenomena muzičke industrije, a ključ njihovog uspjeha leži u moćnom, inovativnom zvuku, visoke kvalitete.

Uloga organizatora događaja koji će se desiti posjednju noć Sarajevo Film Festivala pripala je organizaciji Garden of Dreams, dobro poznatom sarajevskom brendu.

"Ovoga puta pripala nam je čast da svoju strast prema stvaranju nesvakidašnjeg iskustva pretočimo u organizaciju ovog događaja te u naš grad Sarajevo ugostimo spektakularni Artbat. Kao sve do sad i ovo radimo sa velikim zadovoljstvom kako bismo svim građanima, turistima, gostima i posjetiocima festivala pružili noć koja će zauvijek ostati urezana u sjećanje“, izjavio je Renad Čelik, jedan od osnivača Garden of Dreams-a, istakavši da su veoma ponosi što upravo oni nastavljaju tradiciju i organizuju ovaj događaj.

Garden of Dreams je organizacija koja živi za svoje snove te je organizacija ovog događaja još jedan odsanjani san iz bašte snova. Njihova predanost kreiranju vrhunskih muzičkih događaja čini ih brendom koji uvijek teži ka podizanju sopstvenih standarda, ne oslanjaju se na isprobane koncepte, već hrabro kreću u nove, kreativne avanture.

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ovaj događaj je besplatan za sve one koji žele poslušati muzičku senzaciju Artbat. Pored sjajnog svjetskog imena, lokalnu podršku činiće najpoznatiji elektronski dvojac u Bosni i Hercegovini After Affair te DJ-evi Rajot i Luka Čikić.

Upišite u kalendar ovaj datum, rezervišite smještaj u Sarajevu jer 18. augusta Titova ulica postaje najveći open air klub u regiji i šire. 20.000 ljudi će zajedno plesati na ulici i uživati u audio viuzelnom iskustvo za pamćenje. #RaveThePlanet