SPEKTAKULARAN KRAJ SFF-A
366

Artbat napravio genijalnu atmosferu i rasplesao hiljade posjetitelja u centru Sarajeva

D. J.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo Film Festival svečano je zatvorio svoja vrata za ovu godinu, a filmsku čaroliju zamijenila je ona muzička nastupom popularnog ukrajinskog dvojca Artbat ispred Vječne vatre.
Na hiljade posjetitelja, Sarajlija i turista iz cijelog svijeta preplavilo je centar grada kako bi uz zarazne ritmove ispratila 29. izdanje SFF-a.

Nakon što su prethodnih godina Plavi orkestar i Solomun u dva navrata svojim nastupima zatvorili Sarajevo Film Festival, ove godine ta čast pripala je producentskom dvojcu Arthuru i Batishu, poznatijem pod imenom Artbat.

Na hiljade ljudi već je preplavilo centar grada, a u zvukovima elektronske muzike uživat će sve do ranih jutarnjih sati.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Za veoma kratak period, Artbat je osvojio srca mnogih ljubitelja elektronske muzike te je ubrzo postao globalno prepoznatljiv, dok je njihov nastup dočekivan sa oduševljenjem na najvećim svjetskim festivalima.

Zbog svog nesporivog talenta i originalnosti, prerasli su u fenomena muzičke industrije, a ključ njihovog uspjeha leži u moćnom, inovativnom zvuku, visoke kvalitete.

Uloga organizatora događaja koji će se desiti posjednju noć Sarajevo Film Festivala pripala je organizaciji Garden of Dreams, dobro poznatom sarajevskom brendu.