Muzika
0

Armin Muzaferija u zagrebačkom HNK-u

Sarajevo-x.com
Nakon snimanja spota za pjesmu s albuma prvijenca "Ne mogu da te ne volim", mladi bh. pjevač Armin Muzaferija je nastavio s promocijom svoje muzičke karijere.

Tako je, nakon promotivnih aktivnost vezanih uz film reditelja Amela Suljevića, filmska ekipa osvojila i tržište susjedne Hrvatske. Arminov doprinos filmu, u obliku prepjeva poznatih sevdalinki, snimanja soundtracka za pjesme, te prve glumačke uloge, ostao je zapažen i na regionalnom tržištu.

Na Arminovom gostovanju u Hrvatskom narodnom kazalištu, u okviru kulturne manifestacije "Sarajevska noć u Zagrebu“, prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i druge zvanice.

Gradu Zagrebu i njegovom gradonačelniku uručeno je kolektivno priznanje Društva za zaštitu i promicanje kulture i baštine Grada Sarajeva – Klepsidra.

Mladi Muzaferija je je muzičku tradiciju naše zemlje predstavio izvedbom sevdalinki, a kao podrška u prvim redovima su se našli i Miroslav Rus, jedan od autora Muzaferijinog albuma prvijenca koji će se u prodaji naći početkom naredne godine.

S kompozicijom "Ne mogu da te ne volim" Muzaferija će u decembru nastupiti na Festvalu "Feras" u Vrnjačkoj Banji.