Uskoro nova pjesma
876

Armin Muzaferija priprema koncert za 11. maj u Domu mladih u Sarajevu

Klix.ba
Armin Muzaferija
Armin Muzaferija
Armin Muzaferija u subotu, 24. marta će objaviti dugo najavljivani singl i prateći spot "Biću tu", koji će biti i svojevrsna najava koncerta koji sa saradnicima priprema za 11. maj u sarajevskom kultnom mjestu dobre zabave Domu mladih.

"Oni koji prate moj rad, znaju da radim po osjećaju i emociji, bez forsiranja. Dokaz toga je činjenica da jednu godinu objavim album, pa naredne dvije pravim pauzu. Ne mogu raditi na silu, i nikad nisam htio raditi po šablonima, već po stanju inspiracije i kreativnosti. Tako će biti i sa ovim koncertom. Posljednjih nekoliko godina prva postava moje ekipe me nagovaraju na koncert, ali ja sam čekao da i to dođe sa srca, i u onom momentu kada je inspiracija na nivou. Početkom godine mi je došao taj momenat i bukvalno sam u nekoliko dana uradio tri numere, možda i najozbiljnije u dosadašnjem radu. Vidio sam da dolazi period kreativnosti i te energije koju bi trebalo iskoristiti i, naravno, na svom kalendaru sam zaokružio datum, 11. maj i upisao koncert", kaže Armin Muzaferija.

Pojasnio je i zašto se odlučio za prostor Doma mladih kao mjesto održavanja koncerta.

"Dom mladih je neko nepisano pravilo. Širom BIH, ali i u inostranstvu sam radio solo koncerte i u većim dvoranama, no ovaj put želim da to bude na mjestu gdje sam ja tu na metar od publike. Želim da atmosfera bude intimna, prijateljska, emotivna, a to je teško postići ako ste 10 metara od publike i na pozornici visine dva metra. Naravno, u cilju postizanja takve atmosfere na koncertu potrebno je da se napravi poseban scenarij i tok koncerta, sa posebnim gostima, kojih neće biti puno, ali itekako su posebni. Jedan od njih bit će Eldin Huseinbegović, prijatelj i kolega s kojim imam mnogo toga zajedničkog", otkriva pjevač.

Nakon premijere pjesme "Biću tu" i medijske promocije, Armin narednog vikenda putuje u Ameriku, gdje ima zakazana dva koncerta, najprije u Denveru u Coloradu, a potom u gradu Des Moines u Iowi.