Projekat Avlija live
25

Armin Muzaferija objavio cover pjesme "Mahala" grupe Macbeth

S.H.P.
Pjevač Armin Muzaferija, poznat je po svojoj posebnoj emociji koju nose njegove pjesme. On je ovih dana vrijedno radio na projektu "Avlija". Naime, iz svoje avlije u Mulićima kod Visokog Armin je svirao pjesme koje bh. omladina voli i uz koje je odrastala.

Prva pjesma koju je Armin objavio je obrada pjesme "Mahala" grupe Macbeth koju je snimio u pratnji svog stalnog saradnika Mejdija Sulejmanija. Armin je obajvio i da njegova publika uskoro može očekivati i nove pjesme.


"Ovih dana se sastajemo i radimo probe za planirane nastupe i turneje, ali i radimo na kompozicijama koje planiram uskoro objaviti. Volimo da radimo bez pritiska i u ugodnoj atmosferi, pa to uglavnom bude na selu u mojoj porodičnoj kući u Mulićima kod Visokog. U tom ambijentu i opuštenoj atmosferi često zasviramo za našu dušu, pjesme koje volimo i uz koje smo odrastali. Tako sam došao na ideju da to podijelimo sa onima koji vole i prate moj rad. Tako je i nastao projekat 'Avlija live', gdje doslovno iz moje avlije svake sedmice sviramo po jednu pjesmu, a objavljujemo je srijedom u poslijepodnevnim satima", kazao je Muzaferija.

Kako je napisao na svom Facebook profilu svake srijede objavit će po jednu novu numeru na njegovom YouTube kanalu. U planu je da snimi šest, sedam pjesama.