{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Armin Muzaferija na 52. festivalu Castrocaro

S
25.6.2009. u 08:19
0
10
Armin Muzaferija na 52. festivalu Castrocaro
0
Armin Muzaferija na 52. festivalu Castrocaro
Armin Muzaferija
Početak uspješne saradnje Regionalne muzičke nagrade Indexi i italijanskog festivala Castrocaro rezultirat će pojavljivanjem mladog muzičara Armina Muzaferije na ovom poznatom festivalu.
Castrocaro je dugogodišnja smotra mladih muzičara koja je iznjedrila velike talente i umjetnike poput Erosa Ramazzottija, Laure Pausini i Zuccherra i brojnih drugih, a ove godine održava se 52. put.

Umjetničko-kulturna razmjena između naše zemlje i Italije bit će upriličena učešćem Muzaferije na finalnoj večeri festivala Castrocaro, dok će na drugoj strani talijanski finalisti učestvovati na Indexima 2010. godine. U planu su i zajedničke organizacije koncerta mladih muzičara iz ove dvije zemlje.

Talentovani Armin Muzaferija, 20-godišnji mladić koji je u kratkom periodu svoga djelovanja ostvario značajne saradnje sa nekim od najeminentnijih muzičkih imena iz regiona, u Italiju odlazi već 26. juna kako bi učestvovao na seminarima i radionicama koji prethode oficijelnom dijelu festivala.

Pred kvalifikacionom komisijom pojavit će se 27. juna sa pjesmom "Gdje mi ljubav spava". Finalna večer festivala je 10. jula, a i ovaj put bit će emitovana u direktnom prenosu na talijanskoj državnoj televiziji Rai Uno.

Musud Rizvo, producent i organizator Nagrade Indexi i direktor agencije Panta rhei, Arminu i ekipi pridružit će se 8. jula, kako bi prisustvovao oficijelnoj press konferenciji gdje će potpisati ugovor o bratimljenju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: