Novi spot
610

Armin Muzaferija: "Džehva" je ljubavna priča stara više stotina godina

Klix.ba
Bh. pjevač Armin Muzaferija prvi dan Kurban-bajrama publiku će obradovati pjesmom „Džehva“.

Autor teksta je Džemaludin Latić, muzike Alen Lemešević, dok aranžman potpisuje Adnan Mušanović. Spot je snimala produkcija Gotiva, pod dirigentskom palicom režisera Murisa Beglerovića.

"Ovo je najozbiljnija pjesma u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sve su mi pjesme naravno drage, za svaku od njih me vežu posebne emocije, ali ova mi je nekako ipak ispred ostalih. Upravo zbog toga bit će objavljena prvog dana Kurban-bajrama. Muziku potpisuje moj dugogodišnji prijatelj Alen Lemešević,a tekst profesor Džemaludin Latić kojeg izuzetno cijenim i volim. Ova divna pjesma pokazuje jednog mnogo ozbiljnijeg Armina Muzaferiju u svakom smislu. Sva ljepota bosanske tradicije je sadržana u „Džehvi“", kazao je Muzaferija.

Dodao je da je riječ o modernoj sevdalinki, etno pjesmi sa puno bosanskih motiva.

"Izazov je bio i da snimimo spot sa ljepotama naše BiH na način na koji to niko nije uradio. Ona na neki način pjeva i o Sarajevu i bit će fokusirana na glavni grad BiH i okolinu. „Džehva“ priča jednu ljubavnu priču staru nekoliko stotina godina. Ekranizaciju pjesme radila je „Gotiva“ na čelu sa nevjerovatnim Murisom Beglerovićem. Vrhunsku ekipa glumaca predvodi Reshad Strik holivudski glumac bosanskog porijekla koji igra Hajrudina, te Berina Crnišanin (Džehva)", otkrio je Muzaferija.