Muzika
0

"Arctic Monkeys" najuspješniji na dodjeli "NME" nagrada u Engleskoj

FENA
Predstavnici nove svjetske scene, grupa "Arctic Monkeys" trijumfovali su na sinoćnjoj dodjeli već tradicionalne "NME "nagrade pobijedivši u tri kategorije: za "najbolji bitanski bend", "najbolji novi bend" i "najbolju pjesmu" zahvaljujući "I Bet You Look Good On The Dancefloor".

"Franz Ferdinand" proglašeni su "najboljim live bendom", a "The Strokes" najboljim internacionalnim bendom, dok "Oasis" imaju "naj video" za "The Importance of Being Idle" u kojem se pojavljuje glumac Rhys Ifans.

"Kaiser Chiefs" dobili su nagradu u kategoriji "najbolji album" dok je njihov pjevač Ricky Wilson osvojio nagradu i za "najbolje odjevenog izvođača", a frontman grupe "Darkness", Justin Hawkins u kategoriji za "najgore odjeveni".

Ian Brown dobio je nagradu "Godlike Genius" koju mu je uručio nogometaš Teddy Sheringham nakon što je frontman "Stone Rosesa" izjavio da će je primiti samo iz ruku nekog od igrača generacije "Manchester Uniteda" koja je 1999. godine bila trostruki pobjednik.

Kanye West je nagrađen u kategoriji "najbolji solo izvođač".

Čitaoci muzičkog magazina "NME" odabrali su u kategoriji "najseksi muškarac" Petea Dohertyja, a Madonna je "najseksipilnija žena".