10. jula
0

Apsolutni favorit publike stiže na Petrovaradinsku tvrđavu: Baby Lasagna osvaja Teslin dan na Exitu

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Pripremite se doživjeti nevjerovatan nastup zvijezde koja je osvojila srca širom svijeta na Evroviziji 2024.

Dinamični i talentovani Baby Lasagna, sa svojim jedinstvenim i upečatljivim rock zvukom uspio je postati apsolutni favorit evropske, ali i svjetske publike.

Nakon što je osvojio ubjedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobjednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje EXIT festivala. Nakon Konstraktinog virtuoznog nastupa na Tvrđavi 2022, Baby Lasagna je prvi izvođač iz regiona koji će biti headliner Exita.

"Jako smo ponosni što je neko iz našeg regiona pobijedio među evrovizijskom publikom, pogotovo sa rock numerom, sjajno je vidjeti da urbani zvuk dobija sve više mjesta na Evroviziji", izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, prvi put se pojavio u etru kao solo izvođač prije manje od godinu dana. Međutim, svojim učešćem na hrvatskom izboru za predstavnika na Evroviziji – Dora, gotovo odmah se čvrsto pozicionirao u muzičkom miljeu ne samo regiona, već i svijeta. Od momenta kada je osvojio prvo mjesto na Dori, do finala na Evroviziji, on je ostao ultimativni izbor gledatelja, što je u finalu i dokazano. Baby Lasagna je osvojio ubjedljivo najviše glasova fanova ovog televizijskog spektakla, iz više od 100 zemalja svijeta, i mada je stao na drugo mjesto, otišao je iz Malmea kao beskompromisni pobjednik publike.

Umaški kantautor ovog jula donijet će svoj prepoznatljivi zvuk i na Glavnu binu EXIT festivala. Svojom zabavnom muzikom i satiričnim tekstovima duboko protkanim porukama o problemima sadašnjice Lasagna će protresti najveću binu na Tvrđavi. Pored evrovizijskog megahita, koji se našao u top 5 Global Spotify‘s Viral 50 liste, kao i na Top 50 Global listi, i broji više od 4 miliona pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dvije pjesme "Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much", i "IG BOI", singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu "Demons & Mosquitos". Prije nego što u julu zakorači na Exitovu najveću binu, rođeni Umažanin će prvo nastupiti u svom rodnom gradu kao jedan od headlinera na Sea Star festivalu u maju.

Markov nastup na Exitu označit će i jak start festivala uz gitarske rifove, dinamične bubnjeve i eksplozivnu energiju koju ovaj izvođač nosi sa sobom, a koja je u potpunosti sinonimna sa energijom tvrđave tokom četiri dana festivala.

Na ovogodišnji EXIT stižu i Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Alok, Oliver Tree, John Newman Hybrid DJ Set, Maceo Plex, Black Coffee, Ofenbach, Kenya Grace, Steve Angello, Cavalera, Bonobo DJ Set, Sara Landry, Klangkuenstler, Rudim3ntal i mnogi drugi.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", bit će održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jula, rezerviran za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini.

Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 138 KM i uz uštedu od 40% dostupne su ovdje, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po cijeni od 69 KM i uštedu od 40%.