Muzika
0

April u Coloseumu

Sarajevo-X
Tokom aprila Coloseum Club će svojim posjetiocima ponuditi zanimljive programe.

Devetog aprila predstavit će se jedan od najznačajnijih jazz muzičara sa područja bivše Jugoslavije – Boško Petrović. Kao izvrstan vibrafonista Petrović je proteklih decenija predvodio čuvene sastave Zagreb Jaz Quartet i B. P. Convention, a sarađivao je i nastupao sa najznačajnijim svjetskim jazz muzičarima. Sarajevskoj publici predstavit će se sa svojim triom u kojem još sviraju Mario Mavrin i Primož Grašič. Većina kompozicija koje trio izvodi, autorsko je djelo Boška Petrovića koji i dalje u svoje kompozicije nastavlja unositi folklorne elemente.

Još jedno legendarno ime naših prostora, ponovno nakon dvije godine nastupa u Sarajevu. Zoran Predin i njegove Žive legende podsjetit će nas 16. aprila na Predinove hitove iz vremena Lačnog Franza, ali i iz kasnijeg perioda.

Sedam dana kasnije, Coloseum nudi još jednu muzičku poslasticu: Vlada Divljan i njegov bend vratit će nas u vrijeme Idola. Na repertoaru će se 23. aprila naći i pjesme koje je Divljan napisao i objavio nakon prestanka rada ove kultne muzičke grupe.

Treba spomenuti još jedan koncert. Slovenski band Elvis Jackson u okviru svoje turneje gostovat će i u Coloseumu. Iza sebe imaju tri albuma, a posljednji Summer Edition objavljen je za diskografsku kuću Elmo/Grover Rec iz Njemačke. Odlikuje ih odličan nastup za zvukom ska, reggae i pop melodija i obilje pozitivne energije.