{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


April u Coloseumu

S
30.3.2005. u 20:32
0
0
April u Coloseumu
0
April u Coloseumu
Tokom aprila Coloseum Club će svojim posjetiocima ponuditi zanimljive programe.
Devetog aprila predstavit će se jedan od najznačajnijih jazz muzičara sa područja bivše Jugoslavije – Boško Petrović. Kao izvrstan vibrafonista Petrović je proteklih decenija predvodio čuvene sastave Zagreb Jaz Quartet i B. P. Convention, a sarađivao je i nastupao sa najznačajnijim svjetskim jazz muzičarima. Sarajevskoj publici predstavit će se sa svojim triom u kojem još sviraju Mario Mavrin i Primož Grašič. Većina kompozicija koje trio izvodi, autorsko je djelo Boška Petrovića koji i dalje u svoje kompozicije nastavlja unositi folklorne elemente.


Još jedno legendarno ime naših prostora, ponovno nakon dvije godine nastupa u Sarajevu. Zoran Predin i njegove Žive legende podsjetit će nas 16. aprila na Predinove hitove iz vremena Lačnog Franza, ali i iz kasnijeg perioda.


Sedam dana kasnije, Coloseum nudi još jednu muzičku poslasticu: Vlada Divljan i njegov bend vratit će nas u vrijeme Idola. Na repertoaru će se 23. aprila naći i pjesme koje je Divljan napisao i objavio nakon prestanka rada ove kultne muzičke grupe.


Treba spomenuti još jedan koncert. Slovenski band Elvis Jackson u okviru svoje turneje gostovat će i u Coloseumu. Iza sebe imaju tri albuma, a posljednji Summer Edition objavljen je za diskografsku kuću Elmo/Grover Rec iz Njemačke. Odlikuje ih odličan nastup za zvukom ska, reggae i pop melodija i obilje pozitivne energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: