Legendarni muzičar
38

Anketa: Koja vam je omiljena pjesma Akija Rahimovskog?

I. S.
Foto: Pixsell/Kristina Štedul Fabac
Foto: Pixsell/Kristina Štedul Fabac
Muzička karijera Akija Rahimovskog trajala je gotovo 50 godina, a u tom periodu otpjevao je mnoge hitove koji su omiljeni među starijim, ali i mlađim generacijama.
Jedan od njih je "Jesen u meni". Ovaj singl objavljen je 1987. godine na albumu Parnog Valjka "Anđeli se dosađuju?". Napisao ga je Husein Hasanefendić Hus, kao i većinu ostalih pjesama.

Među njima su i "Lutka za bal" s albuma "Glavom kroz zid" (1977.) i "Sve još miriše na nju" (album "Buđenje, 1993.). Hus je prije nekoliko godina u jednom intervjuu objasnio kako prethodno navedena pjesma zapravo nije ljubavna.

"To je pjesma koja pati za mladošću i prolaznošću vremena koja kao neka metafora govori o nekoj imaginarnoj ženi, a zapravo je to metafora za mladost, nešto slično kao u pjesmi 'Jesen u meni'", naveo je.

Na istom albumu Parnog Valjka objavljena je i pjesma "Ljubavna". Važno je spomenuti i hitove "Moja je pjesma lagana" (album "Sjaj u očima", 1988.), bez kojeg ne može proći nijedna zabava, "Prokleta nedjelja", "Dođi" i "Molitva".

Želimo znati koja vam je omiljena pjesma koju je otpjevao Aki Rahimovski. Da li je spomenuta u ovom tekstu ili ćete radije odabrati neku drugu?

Podsjećamo, Rahimovski je preminuo danas u Novom Mestu u 67. godini. Uzrok smrti još uvijek nije objavljen.