Eurosong 2009.
0

Anastasiya Prikhodko piše blog o Eurosongu

Sarajevo-x.com
Svjetska javnost sada može saznati više o najsvjetlijim trenucima pripreme za Euroviziju 2009. kao i o raspoloženju koje vlada za vrijeme priprema ove muzičke trke.

Predstavnica Rusije pokrenula je svoj lični blog na internetu. Anastasiyini postovi će imati za cilj da prenesu najinteresantnije detalje sa priprema takmičenja koje su u toku. Zajedno sa Anastasiyom Prikhodko, bit ćete svjedoci priprema učesnika Eurovizije 2009., probama izvođača i biti među prvima koji će saznati najsvježije vijesti sa najpopularnijeg evropskog muzičkog showa.

Na svojoj web stranici Anastasiya će sa čitaocima podijeliti svoje najsnažnije utiske iz predtakmičarskog dijela Eurovizije i otkriti tajne svog ličnog uspjeha. Zanimljivo je da do sada niko od učesnika Eurovizije nije vodio svoj online dnevnik.

Prikhodko, mlada i talentovana izvođačica, postala je popularna u Rusiji mnogo prije njenog učešća na kvalifikacijama za rusku pjesmu predstavnicu na Euroviziji 2009. U 2007., pobjedila je u ruskom TV projektu “Zvjezdana akademija 7”. Nakon toga, u martu 2009. pobjedila je na izboru za pjesmu koja će predstavljati Rusiju na Eurosongu sa pjesmom "Mamo" (majka) na ruskom i ukrajinskom. Anastasiyin glas, snažan i neobičan, odlično se uklopio u tekst pjesme koja govori o djevojci koja svojoj majci priča priču o svojoj nesretnoj ljubavi.

Od 12. do 16. maja, cijela Evropa će sjediti ispred TV ekrana fokusirajući svoju pažnju na scenu Olimpijskog sportskog centra u Moskvi gdje će biti održana ovogodišnja Eurovizija. Regina, grupa koja predstavlja BiH, nastupa 18. u prvoj polufinalnoj večeri 12. maja.