Poslušajte "Bijeli anđeo"
0

Ana Rucner premijerno predstavila novu pjesmu, uskoro održava i koncert u Mostaru

I. B.
Violončelistica Ana Rucner premijerno je predstavila novu pjesmu
Violončelistica Ana Rucner premijerno je predstavila novu pjesmu
Violončelistica Ana Rucner premijerno je predstavila novu pjesmu "Bijeli anđeo" najavivši ujedno i izlazak njenog novog studijskog albuma "Classic Balkan".

Pjesmu prati i zanimljiv video spot, razotkrivajući novo i neočekivano poglavlje u muzičkoj karijeri poznate violončelistice.

O čemu se zapravo radi, publika u Bosni i Hercegovini imala je priliku već čuti početkom mjeseca marta kada je Ana promovirala svoj novi muzički izraz na koncertu u Sarajevu.

S ovom potpuno novom muzičkom pričom Ana Rucner će se uskoro predstaviti i publici u Mostaru, na koncertu koji će se održat 8. juna u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati.

Ani će se tom prigodom na sceni pridružiti trubači Elvisa Bajramovića, diva sevdaha Hanka Paldum i kao poseban gost Vlado Kalember.

Koncert se inicijalno trebao održati u terminu 17. maja, ali je odgođen na novi termin.

Svoj novi album "Classic Balkan" Ana je intenzivno pripremala pune četiri godine, a novi singl "Bijeli anđeo" drugi je singl, nakon popularne "Esme", koji je predstavljen publici.

Pjesma je nastala u suradnji sa Zlatkom Timotićem Zlajom, a snimana je na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, za potrebe stranog tržišta.

"Svaka pjesma koja će se naći na mom novom albumu ';Classic Balkan' ima podlogu klasičnog sviranja violončela, u kojem je isprepleten balkanski melos koji obuhvaća makedonske i turske ritmove, romantične balade, romsko pjevanje, nevjerojatne spojeve raznih glazbenih mjera kao što je 11/8-insko izvođenje pjesme pod nazivom 'Oro Rucner', a na albumu je i jedna posebna pjesma 'Esma' koja je inspirirana čuvenom Esmom Redžepovom“, naglasila je Ana Rucner koja novi album naziva "projektom života".

Violončelistica Ana Rucner premijerno je predstavila novu pjesmu
Violončelistica Ana Rucner premijerno je predstavila novu pjesmu

"Pjesma 'Bijeli Anđeo' jedan je od mojih favorita s novog albuma i jedva sam čekala da ovaj novi singl i video spot predstavim svojim fanovima. Spot koji prati pjesmu je vrlo jednostavan i minimalistički, a sva je pažnja usredotočena na taj divan zvuk violončela i snažan, emotivan vokal. Ovaj video, baš kao i pjesma, šalju poruku ljubavi i nade, a to je ono što nam danas treba više nego ikada", zaključila je Ana.

Režiju i produkciju video spota "Bijeli anđeo" potpisuju Danijel Majcen, Marko Grubišić i Tomislav Mateo Klarić, a za stajling Ane Rucner pobrinuo se njezin dugogodišnji stilist i prijatelj, Ivan Friščić.

Nakon premijere spota, Ana Rucner ovih dana nastavlja sa svojom koncertnom turnejom koja ju vodi do Dubrovnika, Budve i Zagreba, a zatim stiže i u Mostar.

Ulaznice za Anin mostarski koncertni spektakl u Kosači koji će se održati u partnerstvu s brendom Lasta, mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba kao i na blagajni dvorane.