4. marta u BKC-u
263

Ana Rucner povodom koncerta u Sarajevu: Veselim se jako jer mi je tu publika jedna od najdražih

D. J.
Foto: Zeljko Koprolcec
Foto: Zeljko Koprolcec
Ana Rucner početkom marta se vraća pred sarajevsku publiku, nakon dugih devet godina, a tim povodom smo porazgovarali s virtuoznom violončelisticom.

Ana nam je otkrila da s nestrpljenjem čeka koncert u Sarajevu.

"Izuzetno se veselim, posebno stoga što je, organizirati i održati koncert u današnje nepredvidivo vrijeme za mene već jedan lijepi uspjeh! Izvodit ću najveće hitove Romske glazbe uz orkestar Elvisa Bajramovića i bubnjara Marka Duvnjaka, a istovremeno ću i predstaviti novi World glazbeni album koji sam snimala posljednjih par godina. Na koncertu, kao poseban gost s kojom izvodim nekoliko prelijepih sevdalinki je predivna Hanka Paldum kojoj ovim puta od srca zahvaljujem", kaže Ana.

Ispričala nam je i da joj je sarajevska publika jedna od dražih pred kojima je nastupala.

"Mislim da je moj prvi nastup u Sarajevu bio skoro pa prije 20 godina i mogu reći da od tada do danas pamtim samo lijepe trenutke. Sarajevska publika mi je jedna od dražih. Svaki koncert koji sam napravila ostavio mi je neizbrisiv trag emocija, pa se tako nadam da će i ovaj", kaže Rucner.

Violončelistica je dodala i kako joj je ovaj koncert poseban i zbog suradnje s drugim muzičarima.

Sa Elvisom surađujem posljednje dvije godine, zajedno smo snimili par brojeva s mojeg novog albuma te na proljeće krećemo sa snimanjem video spotova, a ovaj koncert biti će premijera svega što smo do danas zajedno napravili. Upoznao nas je moj glazbeni producent i kompozitor Zlatko Timotić koji glazbeno stoji iza kompletnog novog zvuka koji ću u Sarajevu imati prilike napokon predstaviti. A draga Hanka, nas je samo nebo spojilo! Posebna mi je čast da ću njezin predivan glas moći popratiti svojim violončelom", istaknula je Ana pa se osvrnula i na situaciju vezanu za pandemiju.

"Privatno i poslovno sam se jako dobro posložila za vrijeme pandemije. Svaki dan je i dalje izazov, ali dok god imam zdravlje, imam sve". kaže Ana koja je i sama preboljela koronu.

"Za vrijeme izolacije sam nastojala što više mirovati i spavati ne misleći na ništa. Ova bolest jako iscrpi i treba ju odležati. Prošlo je, dobro je", kaže veselo.

Ana je nedavno oduševila pratitelje i fotografijom na kojoj pozira sa sinom Darianom, a mnogi su u komentarima pisali kako neodoljivo podsjeća na svog oca Vladu Kalembera.

"Biti majka za mene je najveći blagoslov i moje najveće životno postignuće. Uz svog sina svaki dan učim nešto novo, a tinejdžerski period je, dapače, super! Ako i postoji neko nerazumijevanje, sve rješavamo iskrenim i strpljivim razgovorima. Moj sin je predivan i sretna sam što sam njegova majka", kazala je.

Ana je u sretnoj vezi s glazbenikom Markom Duvnjakom.

"Ne krijem ništa, ali niti ne hvalim, svoju privatnost ne dijelim nego čuvam jer sam odavno zaključila da je za mene upravo to ključ za sreću i mir. Živim dan po dan, trenutak po trenutak. S Markom sviram posljednjih par godina, a pridružit će mi se i na ovom koncertu u BKC-u i samo mogu reći da je divna osoba i sjajan glazbenik s kojim obožavam muzicirati i družiti se. Valentinovo ću provesti u miru i zagrljaju kao i svaki dan", kazala nam je Ana.

Zanimalo nas je i kako održava savršenu liniju na račun koje često dobiva komplimente.

"Samo sam umjerena u svemu. To je za mene uvijek bila najbolja formula. Najvažnije je osjećati se dobro sam sa sobom, pronaći unutarnje zadovoljstvo. Jer upravo se ono manifestira na površini", tvrdi violončelistica.

"Nakon koncerta u Sarajevu, nastavljam svirati cijelo proljeće i ljeto i prilično sam bukirana kroz cijelu godinu. U međuvremenu sam snimila nekoliko lijepih kampanja koje će uskoro biti predstavljene, a i spremam 12-ti po redu tradicionalni koncert na Srđu u Dubrovniku “Pozdrav Ljetu” u sklopu mog festivala “Ana u Gradu". Planovi uvijek postoje, ali s obzirom na pandemiju sve držim s rezervom i uvijek imam plan B", zaključila je Ana s osmijehom.