{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ana Rucner melodijama svjetske klasike i etno muzike na violončelu oduševila Sarajlije

14.7.2017. u 22:36
1.123
55
Ana Rucner melodijama svjetske klasike i etno muzike na violončelu oduševila Sarajlije
1.123
Brojne Sarajlije ali i posjetitelji iz drugih gradova uživali su večeras na koncertu poznate violončelistice Ane Rucner na trgu ispred katedrale Srca Isusova. Atraktivna Hrvatica svojim nastupom u sklopu 22. Baščaršijskih noći pokazala je još jednom kako je jedinstvena umjetnica.
Rucner je sama na pozornici svirala violončelo, dok su se u pozadini vrtili videospotovi lijepih hrvatskih krajolika, najviše grada Zagreba. Ona je prije večerašnjeg nastupa izjavila kako je na ovu ideju došla kada je na jednom nastupu u Japanu shvatila kako ni violončeno, ni njena pojava, kao ni melodije Bacha ne predstavljaju Zagreb. Zbog toga je počela izvoditi jedinstveni multimedijalni koncert, koji je i večeras mnoge oduševio.

Spojem svjetske klasike i hrvatske etno muzike te hrvatskih krajolika, Rucner je doprinijela promociji njene zemlje, što uvijek ističe kao jedan od glavnih ciljeva njenih nastupa.

Posjetioci su imali priliku slušati Beethovenove i Bachove kompozicije u njenoj izvedbi, a u kompletan ambijent posebno se uklopio i Ravelov "Bolero".

Posjećamo, Rucner je i prije četiri godine prvi put nastupala na Baščaršijskim noćima.

Sponzori večerašnjeg koncerta bili su Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo, KIA Motors, Klas, Addiko banka, Vispak, Privredna banka, Sarajevska Pivara i Zlatna džezva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: