Oštro odgovorila
74

Ana Bekuta o gradonačelniku Pule koji je zabranio folk koncert: Smeće nema naciju

I. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Pjevačica Ana Bekuta oštro je odgovorila na to što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio folk koncert u sklopu kojeg je ona trebala nastupiti.
Kao što je već poznato, on se odlučio na zabranu zato što smatra da ovoj vrsti muzike nije mjesto u javnom prostoru. Koncert je organizovala agencija Hiljadarka i s Pula sportom je već bila dogovorila zakup dvorane.

Organizatori su naveli i da im je Zoričić kazao da ne želi "srpska smeća" u svom gradu. Pored Ane, 25. marta su u Domu sportova trebali nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

"U Istri sam u posljednjih 40 godina ljetovala barem 10 puta, jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najljepših regija bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelijep, svi moji domaćini su bili nevjerovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primijetila sam, tretiraju svakog gosta. Odakle god on dolazio", započela je Ana Bekuta.

Dodala je da zna da odluka gradonačelnika Pula nema veze s načinom na koji razmišljaju Puljani i Istrijani. U ovim gradovima je provela je provela dovoljno vremena da ih upozna.

"Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vijesti da im dam jedan savjet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promijeni ga. Kada ti se na koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Live and let live. Sing and let sing. Vidimo se u Osijeku", zaključila je.