Muzika
0

Amy Winehouse dobila milionsku ponudu brunejskog princa

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Amy Winehouse, mlada britanska pjevačica i kantautorica, dobila je ponudu da nastupi na privatnoj zabavi princa od Bruneja Azima za 1,26 miliona eura.

Dobitnica pet prestižnih muzičkih nagrada Grammy nakon burnog perioda u svom životu nedavno je izjavila da će napraviti pauzu od nastupa uživo, ali bi ovaj put mogla napraviti iznimku za brunejskog princa koji priređuje privatnu zabavu u novembru.

Prijateljima je rekla da bi ovaj honorar mogla iskoristiti da promijeni život svom mužu Blakeu Fielder-Civilu kada u decembru izađe iz zatvora.

Amyina prijateljica je izjavila za časopis "Daily Star Sunday" da je ponuda došla u trenutku kada problematična muzičarka mnogo razmišlja o svome suprugu.

"Stvari između njih dvoje se još trebaju srediti, ali ako ona prihvati ponudu za svirku, honorar će dati ravno Blaku u ruke koji treba ubrzo nakon toga biti slobodan," kaže Amyna prijateljica i dodaje: "Ona smatra da će mu to dati poticaj za jedan novi početak. Blake pred kraj odsluženja kazne može razmišljati šta da uradi s tim novcem. Jedna od ideja je da krene u vode biznisa."

Princ Azim je sin brunejskog sultana i u liniji je za naslijeđe 31,64 milijarde eura vrijednog očevog bogatstva. Poznat je po tome što je davao visoke honorare modelima kao što je Kate Moss i drugim slavnim ličnostima samo da bi se pojavili na njegovim rasipnim zabavama.