Nakon ostavke
0

AMUS: Bila nam je čast raditi pod vodstvom Dine Merlina

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predstavnici Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) se na današnjoj konferenciji za medije zahvalila bivšem predsjedniku Dini Merlinu (Edin Dervišhalidović) istakavši njegov doprinos gradnji AMUS-a.

"Na sjednici Skupštine AMUS-a održanoj 9. maja predsjednik Skupštine Edin Dervišhalidović podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika. Upravni odbor AMUS-a razumije odluku predsjednika i želi naglasiti da je Upravnom odboru bila čast, zadovoljstvo i privilegija raditi pod vodstvom čovjeka koji je u postavljanju AMUS-a na zdrave i stabilne osnove nesebično uložio svoje vrijeme i energiju, s toga mu se ovim putem zahvaljuje na uspješnoj saradnji", stoji u saopćenju AMUS-a.

Upravni odbor je također obavijestilo članstvo i javnost da će AMUS nastaviti sa radom u skladu sa planiranim aktivnostima.

U narednom periodu bit će organizovan izbor predsjednika Skupštine AMUS-a u skladu sa propisanom procedurom, a potpredsjednik Skupštne Mladen Matović će preuzeti upravljanje svih aktivnosti predsjednika Skupštine do izbora novog predsjednika.

Podsjećamo, Dino Merlin podnio je u srijedu neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca BiH.