{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ammara Mistrić u petak a ProRocks u subotu u ljetnoj bašti Centra Skenderija

20.7.2018. u 12:47
121
20
Ammara Mistrić u petak a ProRocks u subotu u ljetnoj bašti Centra Skenderija
121
Ammara Mistrić u petak a ProRocks u subotu u ljetnoj bašti Centra Skenderija
U sklopu manifestacije Ljeto na Skenderiji, Centar Skenderija najavljuje predstavlja nastupe Ammare Mistrić i sarajevskog banda ProRocks u ljetnoj bašti Skenderija.
Nastup Ammare Mistrić održat će se večeras od 20:00 sati a nastup grupe ProRocks sutra u isto vrijeme. Ulaz je naravno slobodan.

Rođena 02.05.1991. godine u Sarajevu. Prve muzičke korake je napravila davne 1996. godine na festivalu “Mali šlager“, u rodnom gradu.

Muzička karijera s bendom (od 2009.) bilježi dugi niz nastupa koji se uglavnom svode na evente sa profesionalnom organizacijom i izvođenjem (privatni i javni eventi) te klupske svirke. Ponosna je i na veliki broj odaziva za koncerte humanitarnog karaktera. Između ostalog, dijelila je stage sa bendom Neverne bebe iz Srbije, pjevala prateće vokale Željku Bebeku, Dadi Topiću. Tu je svakako i studijsko iskustvo. Kompletirane su su četiri nove pjesme koje će se naći na njenom albumu, prvijencu, za koj potpisuje muziku, stihove i aranžmane.

Stil koji njeguje u svojim pjesmama je pop/rock, sa primjesama soula i funka. Sarađivala je sa umjetnicima, grupama i bendovima iz Sarajeva i šire, te stekla iskustvo za dalji proces nadograđivanja u muzičkom putovanju koje tek prethodi.ProRocks je jedan od najzastupljenijih sarajevskih rock sastava na klubskoj sceni. Godinama unazad postoje kao cover-band te nastupaju u svim klubovima i pubovima u gradu, ali i regionalno. Bend je nastao 2006. godine, a današnji sastav čine pjevač Jasmin Kojić, prateći vokal i bas gitarist Adnan Muratović, gitarist Olmo Vlahovljak, bubnjar Mirza Begić i klavijaturist Ahmed Skender. Ovaj band došao je kao pravo osvježenje na bh. muzičkoj sceni, te su svojom pjesmom "Fališ mi ti" ostavili trag kako kod nas, tako i u Regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: