BKC u Sarajevu
0

Amira predstavlja novi album Amulette

Sarajevo-x.com
U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 5. jula će biti održan koncert Amire Medunjanin na kojem će biti predstavljen njen novi album pod nazivom Amulette.

Amirin četvrti album producirao je kompozitor i pijanista Bojan Zulfikarpašić, a ovaj nosač zvuka rezultat je Amirine saradnju sa međunarodnim ansamblom, kojeg osim Zulfikarpašića čine basista Nenad Vasilić i perkusionista Bachar Khalife.

Saradnja Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića započela je koncertom u okviru projekta Xenophonia 2009. godine, nastavljena je koncertima u Sloveniji, Velikoj Britaniji i Srbiji, a saradnja je proširena novim projektom koji je kao gostujuće umjetnike okupio i gitaristu Vlatka Stefanovskog i akordionisticu Kim Barton.

Koncert koji organizira agencija Gramofon predstavit će repertoar tradicionalnih pjesama sa albuma Amulette, a ulaznice možete kupiti od ponedjeljka 27. juna na blagajni Bosanskog kultunog centra, svakim radnim danom od 12.00 do 18.00 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta 20 KM.