Agencija Gramofon
0

Amira Medunjanin za početak, a Cristina Branco za kraj ljeta

Sarajevo-x.com
Agencija Gramofon iz Sarajeva ljetnu sezonu započinje koncertom bh. pjevačice Amire Medunjanin, a završava koncertom portugalske pjevačice Cristine Branco.

Amirin koncert u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 5. jula u 20.00 bit će Amirino prvo predstavljanje novog albuma Amulette i prvi nastup sa bendom kojeg čine pijanista Bojan Z, basista Nenad Vasilić i perkusionista Bachar Khalife. Album je snimljen u Njemačkoj a uz Bojana Z koproducirao ga je njemački producent Walter Quintus.

Kraj ljeta obilježit će koncert portugalske fado pjevačice Cristine Branco. Njen nastup u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će održan 17. septembra, a dio je evropske turneje kojom Cristina Branco promovira svoj posljednji projekat Fado Tango. Ovaj album po objavljivanju našao se u vrhu liste najprodavanijih albuma u Portugalu, a koncert u Sarajevu bit će prilika za posjetioce da uživaju u vrhunskoj izvedbi Cristine Branco uz pratnju muzičara koji sviraju na klasičnim ali i na tradicionalnim instrumentima Portugala.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin možete kupiti od ponedjeljka 27. juna na blagajni BKC-a, svakim danom od 12.00 do 18.00 sati. Cijena ulaznica u pretprodaji je 15 KM, na dan koncerta 20 KM. Ulaznice za koncert Cristine Branco možete rezervirati putem e-maila [email protected].