Bh. kraljica sevdaha
105

Amira Medunjanin večeras u Vitezu, a 14. i 15. maja u Kaknju te Bugojnu

E. M.
Bosanskohercegovačka diva Amira Medunjanin s večerašnjim koncertom u Vitezu započinje svoju mini turneju u BiH, a koncerit će narednih dana biti održani i u Kaknju te Bugojnu.

Kraljica sevdaha Amira Medunjanin i Boško Jović večeras će nastupiti u Franšiznom centru u Vitezu, a 14. maja u Domu kulture u Kaknju. Treći koncert u sklopu mini bh. turnere Amira i Boško održati će u Bugojnu i to 15. maja u Dvorani KSC.

Medunjanin je sevdah ponovo učinila univerzalnim i izvezla ga iz Bosne i Hercegovine, a planetarno je uspjela jer ga je začinila rockom, folkom i jazzom.

Koncert u Kaknju je zakazan u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 15 KM publika može kupiti u zgradi Uprave KSC Kakanj svakog radnog dana od 07:30 do 15:30 sati.

"U prekrasnom ambijentu Doma kulture u Kaknju dana 14.05.2022. godine nastupit će cijenjena sarajevska i bosanskohercegovačka umjetnica Amira Medunjanin, uz pratnju Boška Jovića. Agencija Event.ba i portal Centralna.ba sa zadovoljstvom vas pozivaju na koncert Amire Medunjanin", poručili su iz Kulturno-sportskog centra Kakanj.

Oni koji su imali priliku uživati na Amirinim koncertima znaju da je riječ o autentičnom sevdah doživljaju kojim dominira harmonija strasti i duševnosti.