Muzika
46

Amira Medunjanin u kultnoj sarajevskoj "Magazi" promovisala novi album "Damar"

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Diva anđeoskog glasa Amira Medunjanin u kultnoj "Magazi" predstavila je svoj šesti solistički album koji nosi naziv "Damar".

Amira je i na novom albumu na sebi svojstven način dala poseban pečat sevdalinci, a na albumu se nalezi i nekoliko njenih autorskih kompozicija.

Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umijeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji. Prethodni Amirini albumi poput "Rosa", "Zumra", "Amira Live", "Amulette" i "Silk and Stone" odlično su prihvaćeni kod publike.

Najavni singl novog albuma je "Pjevat ćemo šta nam srce zna" čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin sa vrsnim džez gitaristom Antom Gelom.

"Cijeli album govori o čistim osjećanjima, kao fina priča i drago mi je što smo je ispričali", kazala je Medunjanin, koja već krajem oktobra kreće sa turnejom u Kanadi i SAD-u.