Muzika
48

Amira Medunjanin rasprodala humanitarni koncert u Beču

FENA
U sklopu projekta "Wiener Sevdah" (Bečki Sevdah), koji je pokrenulo dobrotvorno udruženje FUTUREBAG - Torba Za Buducnost, u subotu će u Beču nastupiti diva sevdaha Amira Medunjanin sa Boškom Jovićem na gitari i Edvinom Hadžićem na kontrabasu.

S obzirom na činjenicu da je ostalo svega desetinjak slobodnih mjesta od preko 550 koliko prima pozorišna sala, izvjesno je da će i koncert Amire Mednunjanin biti apsolutno rasprodan.

To dokazuje koliko je Bečka publika željna kvalitetnih manifestacija sa područja BiH, te će posjetioci koncerta pored ljudi iz regiona također biti i veliki broj Austrijanaca i drugih u Beču naseljenih državljana.

Amira Medunjanin će pri tome izvesti tradicionalne sevdalinke sa narodnim pjesmama Makedonije i južne Srbije.

Ovo će biti već drugi nastup Amire u suradnji sa udruženjem FUTUREBAG poslije njena dva uzastopna koncerta u maju 2012. godine.

Kao i tada, tako će i ovaj put sav ostvaren doprinos od koncerta biti korišten za nabavku ergonomskih školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u BiH.

Na ovaj način udruženje je podjelilo od 2011. godine do sada ukupno 7.000 školskih paketa širom zemlje.

Wiener Sevdah se nastavlja već u martu ova godine sa nastupom Vanje Muhovića i njegovog benda koji će se održati 22. marta.

Ulaznice za ovaj koncert kao i zadnje ulaznice za koncert Amire Medunjanin se mogu kupiti na web-adresi www.wiener-sevdah.at.

Podsjećamo, FUTUREBAG je u novembru uspješno započeo ciklus Sevdah koncerata u glavnom gradu Austrije organizirajući uspješno koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića.