Pogledajte dio atmosfere
55

Amira Medunjanin priredila sjajan koncert u sarajevskoj Vijećnici

L. R.
Amira Medunjanin (Foto: V. D./Klix.ba)
Amira Medunjanin (Foto: V. D./Klix.ba)
Povodom obilježavanja godišnjice obnove sarajevske Vijećnice, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, Grad Sarajevo organizovao je svečani koncert Amire Medunjanin.

Koncert je bio besplatan, ali zbog ograničenog kapaciteta Vijećnice, bilo je dostupno samo 200 ulaznica, koje su se podijelile u rekordnom broju. Prije početka koncerta, prisutnim su se obratili Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler i gradonačelnica Benjamina Karić.

Publika je uživala u njenim izvedbama sevdalinki i pjesama kao što su: "Pjevat ćemo što nam srce zna", "Ako znaš bilo što", "Dušo moja", "Žute dunje", "Što te nema", "Moj dilbere", "Kafu mi draga ispeci", "Snijeg pade na behar na voće", "Emina", "Zajdi zajdi", koje Amira Medunjanin rado izvodi na svojim nastupima.

Bh. interpretatorka sevdalinki i tradicionalnih pjesama je i 2020. godine održala koncert u sarajevskoj Vijećnici na Dan pobjede nad fašizmom, ali tada zainteresirani građani zbog mjera tokom pandemije nisu mogli prisustvovati pa se koncert mogao pratiti putem medija.

"Istina, prošle godine sam održala televizijski koncert u sarajevskoj Vijećnici na Dan pobjede nad fašizmom i to je bio poseban doživljaj zaista. Iako ljudi nisu mogli prisustvovati zbog epidemioloških mjera, bilo je izuzetno insprirajuće iz više razloga. Nakon toga izdala sam album u junu i poslije toga održala nekoliko koncerata u regiji s ograničenim kapacitetom, a onda je uslijedio drugi val pandemije i sve je stalo, kao što znate. Sada, kada je situacija puno bolja, nadam se da ćemo moći imati veći auditorij i da će sve biti mnogo opuštenije i lakše", navela je Medunjanin 2021. godine u intervjuu za Klix.ba.