Ostvarila želju
123

Amira Medunjanin je prva bh. umjetnica koja je snimala u londonskom Abbey Road studiju

Klix.ba
Interpretatorka sevdalinki i tradicionalnih pjesama Amira Medunjanin, koju mnogi porede s jednom od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena Billie Holiday, prva je bh. umjetnica koja je snimala u legendarnom londonskom Abbey Road studiju.

"Iskreno, sanjala sam o ovome cijeli svoj život. Oduvijek sam željela doći ovdje, sjesti na pod i slušati tišinu u studiju. Moja želja konačno je ostvarena. Osim toga, dobila sam priliku da u ovom studiju snimim i pjesmu. Kada sam prvi put došla u 'Studio Two' morala sam dotaći zidove kako bih osjetila energiju koja se tamo apsorbirala proteklih desetljeća. Osjetila sam to... Iskreno", rekla je Amira Medunjanin.

Podsjećamo, ona je prošlog mjeseca u Abbey Road studiju uz klavirsku pratnju Bojana Zulfikarpašića snimila pjesmu "Nestaćeš iz mog života". Naglasila je da je to bio jedan od najsretnijih dana u njenom životu.

"Pjesma 'Nestaćeš iz mog života' je himna svih umjetnika koji su nas uvjerili da je Ljubav najmoćnija stvar na svijetu. To je svakako i naš omaž prošlim vremenima i energiji svih ljudi koji su u 20. stoljeću stvarali nevjerovatnu muziku", rekla je.

Dodala je kako je Abbey Road studio jedno mjesto na kojem bi snimila ovu pjesmu.

"Te dragocjene trenutke pamtit ću cijeli život", rekla je Medunjanin.