Uz poruku "ostani kući"
128

Amira Medunjanin i Emir Jugo počastili publiku obradom Stingovog hita "Fragile"

Dž. L.
Bosanskohercegovačka interpretatorka modernog sevdaha Amira Medunjanin i vrhunski gitarista Emir Jugo, član grupe Letu Štuke, iskoristili su vrijeme kućne izolacije da svoju publiku počaste jednom simboličnom obradom velikog Stingovog hita.

Uz poziv ljudima da budu odgovorni i ostanu kući, Amira i Jugo snimili su akustični cover pjesme "Fragile" koji je osvojio publiku na društvenim mrežama na prvo slušanje.

"Amirine i moje kućne radinosti", napisao je Jugo na Facebooku na što se Medunjanin nadovezala sa: "Budite dobro, dragi ljudi."

Poslušati Medunjanin kako izvodi ovaj muzički žanr posebno je oduševilo publiku, a saznajemo kako je sve bila Emirova ideja.

"Odlučio sam se za ovu pjesmu upravo zbog njenog refrena i dok sam je snimao, razmišljao sam ko bi to mogao otpjevati. Sjetio sam se Amire i odmah sam je kontaktirao. Ona mi je u roku od sat vremena poslala audio i video snimak koji je snimila mobitelom. Tako je i meni nadošla inspiracija za moj video koji smo poslije uklopili. Sve je ustvari nastalo u dva dana", kazao nam je Jugo.

Uskraćeni za javne nastupe zbog aktuelnih mjera zabrane i socijalne distance, brojni izvođači i muzičari u našoj zemlji proteklih dana posvetili su se online koncertima, snimanju covera i novog materijala. Jugo i Medunjanin nadaju se da će u ovo vrijeme svi muzičari pronaći inspiraciju da publici ponude nešto novo.