{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Amira Medunjanin 3. marta u Coloseum Clubu

S
Sarajevo-x.com
29.2.2012. u 11:55
0
3
Amira Medunjanin 3. marta u Coloseum Clubu
0
Amira Medunjanin 3. marta u Coloseum Clubu
U subotu, 3. marta, od 22 sata će koncert u Coloseum Clubu održati interpretatorka tradicionalne bosanske pjesme - sevdalinke, Amira Medunjanin.
Amira je sevdalinku prvi put čula od svoje majke i ubrzo je bilo jasno da će to biti njen životni put. Uspjela je izgraditi vlastiti stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva.

Muzički novinar Garth Cartwright je naziva bosanskom Billie Holiday poredeći način na koji se Amira igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina.

Nakon što je 2003. godine gostovala na albumu "A Secret Gate" Mostar Sevdah Reuniona, Amira Medunjanin 2005. godine snima svoj debitantski album "Rosa" u izdanju Snail Records. Album dobija sjajne kritike u Velikoj Britaniji i širom Evrope, pojavljujući se i među kandidatima izbora za album godine.

U aprilu 2009. godine, Amira objavljuje album "Live", u izdanju Gramofona, koji sadrži snimke sa njenog koncerta u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo tokom Jazz Festa Sarajevo 2008. godine.

Iste godine pravi još jedan korak naprijed, objavljivanjem već snimljenog studijskog album "Zumra", koji je pripremila u saradnji sa međunarodno priznatom harmonikašicom Merimom Ključo. Album predstavlja inovativni pristup muzičkoj tradiciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, spajajući primjenjenu harmoniku sa aranžmanima tradicionalnih melodija, stihova i stila vokalne izvedbe.

Amirina jednostavnost i ljubav prema sevdalinci koja je utkana u svaku notu će i ovaj put, bez sumnje, osvojiti publiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: