"Once In My Life"
4

Američki bend The Decemberists objavio videospot za singl koji govori o životu deformitetom

Klix.ba
Američki indie rock bend The Decemberists objavio je novi videospot za singl "Once In My Life" koji je ujedno dio aktuelnog albuma "I’ll Be Your Girl".

Video koji je režirala Autumn de Wilde prati jednu noć u životu njenog brata Jacoba koji se cijeli život bori sa ruganjem sredine zbog svog fizičkog izgleda i stanja. Naime, Jacob je visok 220 centimetara i ima problema sa govorom i sluhom. Shodno pjesmi koja predstavlja oslobađanje od osjećaja tuge i potištenosti, Jacob odlučuje da svoju tugu "otpleše".

"Tražili smo ideju za spot koji bi na neki način prenio duh pjesme. Prema mom mišljenju, ova pjesma je meditacija, molba kosmosu za koju vjerujem da je svako od nas u nekom trenutku uputio. Zamolili smo našu staru prijateljicu i saradnicu Autumn de Wilde da nam predloži neku ideju i ona je istupila sa prostom ali jako moćnom pričom - pričom o svom bratu koji se cijelog života borio sa fizičkim i intelektualnim poteškoćama, a koji sada pleše na ulicama Los Angelesa i pjesmi daje sasvim novo svjetlo", izjavio je Colin Meloy, frontmen benda The Decemberists.

Na novom albumu bend eksperimentiše sa nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla. Već od prvih singlova bio je jasan utjecaj bendova kao što su New Order i Roxy Music. Producent ovog izdanja bio je John Congleton koji je sarađivao sa popularnim izvođačima kao što su St. Vincent i Lana Del Rey.