Muzika
300

Amel Tuka i Jasmin Alić Bigga: Pogledajte kadrove sa snimanja spota za pjesmu "Speed"

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Najbrži momci Bosne i Hercegovine atletičar Amel Tuka i reper Jasmin Bigga Alić ujedinili su snage i proteklih dana završili snimanje za pjesmu "Speed" koja će se naći na novom albumu najbržeg repera na Balkanu Jasmina Alića.

Snimanje spota za pjesmu "Speed" obavljeno je na atletskom stadionu na Kamberovića polju u Zenici, mjestu gdje je Amel Tuka ostvario svoje prve rezultate u karijeri.

Režiju spota potpisuje mladi zenički režiser Jasmin Pivić, dok je za kamere bio zadužen Dino Šehić. Podsjetimo, Pivić i Šehić su predstavljali Bosnu i Hercegovinu na takmičenju Jameson Empire Done in 60 Seconds koje je održano protekle godine u Londonu.

Sa ovim spotom koji će biti premijerno predstavljen na portalu Klix.ba nekoliko dana prije izlaska albuma "Radiant" zeničkog repera Jasmina Alića, a čiji je izlazak najavljen za 25. august, zenički umjetnici su nastavili saradnju.

Snimanje je proteklo u dobroj atmosferi, a Amel Tuka je nakon snimanja odletio u Peking gdje će učestvovati na Svjetskom atletskom prvenstvu koje počinje 22. augusta.

U prilogu pogledajte fotografije sa snimanja spota kojeg očekuje široka bh. javnost sa velikim nestrpljenjem.