Muzika
0

Amel, Magdalena i Faris nastavljaju takmičenje, Danijela se oprostila od X Factora

Klix.ba
U večerašnjoj emisiji X Factora Adria imali smo priliku čuti i vidjeti sedam kandidata i to Antonia Krištovića, Amela Ćurića, Danijelu Večerinović, 9Control, Milana Buklića, Magdalenu Bogić i Davida Temelkova koji su pjevali ljubavne pjesme.

Takmičenje je otvorio mladi Antonio Krištofić pjesmom Tonija Cetinskog "Umirem sto puta dnevno" koju je posvetio sebi i nekoj budućoj devojci.

Željko Joksimović kazao je kako se vidi da Antonio sazrijeva kao osoba obzirom da je bilo više muškosti i agresivnosti u njegovom nastupu s čim se složio i Masimo Savić koji je rekao kako je nastup bio puno snažniji nego inače.

Bosanac i Hercegovac Amel Ćurić ove večeri je kao i u prethodnim emsijama oduševio publiku i žiri, ovaj put pjesmom John Newmana "Love Me Again".

Za Amelov energični nastup Aleksandra je rekla da je bio fenomenalan, s čim se složio i Tonči Huljić koji je dodao da je Ćurić jedan od onih pjevača kojim je svejedno da li pjevaju na maternjem ili nekom drugom jeziku.

Publici i žiriju se predstavila je Danijela Večerinović koja je večeras imala povratnički nastup i to sa pjesmom "Rijeka bez imena" koju pjeva Marija Šestić.

Aleksandra Kovač je priznala da je njen vjerni fan i obožavatelj te joj poručila da ostane takva jeste. Pohvalio ju je i mentor Masimo koji je kazao da je nastup blizu perfektnog.

Bend 9Control predstavio se svjetskim hitom Justina Timberlakea "Mirrors" uz koju su imali i zahtjevnu koreografiju.

Željko Joksimović je kazao da su iz emsije u emisiju momci sve sigurniji, te im poručio samo tako da nastave. Pohvalio ih je i Tonči koji je rekao da svaki od njih zaslužuje Jessicau Biel.

Pjesmu "Story of my life" grupe One direction večeras je otpjevao Milan Bukilić kojeg su na sceni u korak pratile i aktraktivne plesačice sa ramovima za fotografije.

"Imaš puno emocije, dinamike i energije u pjevanju. I moraš i vizuelno da zasijaš na sceni", rekao je Masimo.

Željko Joksimović poručio mu je da nastavi da bude tako talentovan.

Takmičarka iz Jajca Magdalena Bogić večeras je otpjevala Vaninu pjesmu "Kao da me nema tu" koju je posvetila bratu, a uz koju su je na sceni pratili plesači.

"Navikli smo od tebe na totalnu perfekciju, ali bilo je malo intonativnih problema. Ipak izgledalo je svjetski", rekao je Masimo, a Tonči je dodao kako je ovo bio hrabar odabir pjesme.

Posljednji je nastupio David Temelkov sa pjesmom Tošete Proeskog "Jedina", za koju je rekao da je posvećena svima koji su nesrećni u ljubavi.

Željko Joksimović je rekao da je David odlično otpjevao pjesmu.

"Postojao je samo jedan Toše Proeski, a postoji samo jedan David Temelkov. Bio si divan", pohvalila ga je mentorka Aleksandra.

Plasman u dalje takmičenje obezbjedili su takmičari iz BiH, Amel Ćurić i Magdalena Bogić, ali i David Temelkov, Antonio Krištofić i momci iz benda 9Control.

U večerašnjoj emisiji najmanju podršku su dobili Milan Bukelić i Danijela Večerović koji su se u "pjesmi spasa" borili za daljnji plasman. Milan Bukelić je otpjevao pjesmu Saše Vasića "Ko lijana", a njegova emotivna interpretacija rasplakala je Aleksandru Kovač.

Publiku i žiri oduševila je i Danijela koja se za opstanak u showu borila pjesmom "Give me one reason". Ipak Danijela Večerinović nije uspjela pridobiti simpatije publike, te je glasovima publike izbačena iz takmičenja.