Slučajan susret
631

Amel Ćurić s Italijanom u Padovi zapjevao na bosanskom jeziku: Voli našu zemlju i Sarajevo

D. J.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić trenutno boravi u Italiji, a šetajući ulicama Padove naišao je na Italijana koji je pjevao pjesmu "Perspektiva" grupe S.A.R.S.

"Ulični svirač Giulio Daniele i ja u centru Padove. Kaže da je dolazio kao volonter u Bosnu i da je za tih par mjeseci provedenih u Sarajevu zavolio i Bosnu i Sarajevo, bosanski jezik i našu kulturu. Morate priznat da ima vrhunski akcenat, a još bolji glas", napisao je Ćurić uz video u kojem mu se pridružio u izvedbi popularnog hita.

"Ekstra. Kako je lijepo u svijetu sresti nepoznatog čovjeka koji pjeva na našem jeziku i ima samo lijepe riječi za BiH i Sarajevo", "Odličan je"; "Dobro Italijan priča naše jezike", "Odavno nisam vidjela nešto što me ovako oduševilo... Svaka čast što širite ovako pozitivnu energiju, imala sam priliku da te slušam uživo i nadam se da ću nekada opet", nizale su se pohvale.

Podsjećamo, Amel je prije Italije sa suprugom Jelenom i sinom boravio u Dubaiju, a neki njegovi pratitelju su tada pisalli "ima se, može se", no ti komentari su brzo i obrisani s obzirom da su komentatore kritikovali drugi pratioci uz obrazloženje da se bh. pjevač ne mora nikome pravdati gdje ide i koliko plaća svoja putovanja.