"Poslovni" odlazak u Beč
871

Amel Ćurić rođendanskim iznenađenjem rasplakao basistu, umjesto svirke otišli na Rammsteina

E. M.
Robert i Amel (Foto: Facebook)
Robert i Amel (Foto: Facebook)
Amel Čurić je nedavno na poseban način iznenadio svog dugogodišnjeg basistu Roberta. Iako godinama svira kako zabavnu tako i narodnu muziku, njegov basista je veliki ljubitelj Rammsteina, a karte i odlazak na koncert su bile sudeći po emocijama najbolji rođendanski poklon za Roberta.

Na videu kojeg je objavio na društvenim mrežama i koji je pregledan više od 60.000 puta za nešto manje od 24 sata Amel Ćuriće je objavio trenutak kada je odlazak na svirku u Beč ustvari postao odlazak na koncert Rammsteina, a sve zbog basiste Roberta koji je veliki zaljubljenik ovog benda.

Kako je napisao u opisu videa, Robert je na putu do Beča sve vrijeme mislio da idu na svirku koja je dogovorena samo tri dana ranije, ustvari, kada je Ćurić uspio pronaći osam preostalih karata na stadionu koji je primao 50.000 posjetioca za koncert Rammsteina.


"Sve vrijeme je mislio da idemo na svirku, ali onda je uslijedio šok. Čak su i suze pale. Eh sad, sve bi to bila jedna sasvim obična priča da se ovoj putešestviji nisu pridružili i moj zet Ned i prijatelj Nerko, a svi zajedno se iznenadili ovim šta smo vidjeli. Spektakl kojem smo prisustvovali, nije obični koncert, to je jednostavno film, svaka pjesma, svaka sekvenca koncerta ima svoju priču... Gledao sam mnoge svjetske zvijezde od Rolling Stones-a u Nürnbergu do Bon Jovija u Chicagu, U2, Jamiroquai, Deep Purple itd. itd., ali ni jedan koncert se ne može ni izbliza porediti s koncertom Rammsteina. Spektakl koji te ostavlja bez daha. Tako savršeno složeni specijalni efekti sa zvukom i rasvjetom, nigdje ništa niti slično vidio nisam, a vidio sam svašta. Takav adrenalin i energija na koncertu da je to riječima neopisivo", kazao je Ćurić.

Na videu kojeg je objavio na Facebooku i Instagramu vidljivo je da Robert nije mogao zadržati suze, ali ni pratitelji Ćurićevih društvenih profila koji su kazali da su im natjerali suze na oči ovim gestom.

Milica Todorović, Nermin Puškar, Marina Mamić, Lejla Zvizdić i brojni drugi su pohvalili gest i način na koji je Ćurić iznenadio svog dugogodišnjeg prijatelja i basistu benda.