Muzika
249

Amel Ćurić o X Factoru: Sad samo glasovi publike određuju ko ide dalje

Piše: L. Č.
Foto: Instagram
(Foto: Instagram)
Bh. pjevač Amel Ćurić jedan je od učesnika poznatog muzičkog takmičarskog showa X Factor Adria. Amel Ćurić je osvojio srca publike i žirija, koji cijeni njegov jedinstveni stil, pjevačko iskustvo i snalaženje na muzičkoj sceni. Pjevač za Klix.ba govori o dosadašnjem toku takmičenja i svojim očekivanjima za dalje.

Ćurić je u protekloj emisiji X Factora nastupio otpjevavši pjesmu "Love me again" Johna Newmana, čime je oduševio žiri i publiku.

Za Klix.ba kaže kako je još uvijek pod dojmom zadnjeg nastupa, te kako je sretan zbog svega što se dešava.

"Ljudi se javljaju sa svih strana, a reakcije su fenomenalne! Osjećao sam se stvarno odlično na onako moćnoj bini, sa svim tim svjetlosnim efektima i plesačima koji su stvarno vrhunski odradili svoj posao. Scena i koreografija su zaista izgledali svjetski", pohvalio je Ćurić produkciju X Factora i dodao kako je sretan što mu je dosad sve išlo od ruke.

Nada se da će ući u finale, no navodi kako mu nije glavni cilj da pobijedi, iako bi to bio pečat na njegovu pobjedu od prije deset godina na takmičenju OBN Supernova Music Talents.

"Nedavno je objelodanjeno i to da pobjednik kao nagradu dobija 20.000 eura, a to može biti i dobar podstrek za sve nas da se za to borimo i da se pokažemo u što boljem svjetlu. Finalisti će imati tu čast da gostuju na koncertu Robbieja Williamsa na Ušću, što je stvarno velika stvar i san svakog pjevača", kazao je Ćurić za Klix.ba i dodao kako će u velikom finalu gost biti i James Arthur.

Ćurić trenutno boravi u Beogradu, a takmičarima je svaki dan od jutra do naveče ispunjen brojnim snimanjima, koreografskim, kostimskim i vokalnim probama, te sastancima sa mentorima i produkcijom. Nemaju puno vremena za opuštanje, ali kada uspiju dobiti nekoliko slobodnih sati, rado prošetaju Beogradom ili se zatvore u svoje sobe kako bi malo odspavali.

"Iskoristio bih ovu priliku da se od srca zahvalim svima koji me podržavaju i glasaju za mene jer u ovoj fazi takmičenja samo glasovi publike odlučuju da li neki takmičar ide dalje ili ne. Ljudi, hvala vam do neba!", poručio je Ćurić.

Do velikog finala 21. juna u Beogradskoj areni ostale su još dvije epizode, a bh. izvođači na X Factor Adria takmičenju - Amel Ćurić, Magdalena Bogić, te Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli se nadaju podršci gledalaca iz svoje zemlje.