Muzika
89

Amel Ćurić na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu: Obećavam dobar provod

Klix.ba
Javni doček Nove 2016. godine bit će organiziran na Trgu djece Sarajeva, 31. decembra, a jedan od izvođača koji će nastupiti tu noć je bh. pjevač Amel Ćurić.

"Drago mi je da sam ja odabran da nastupam za Novu godinu u svojoj BiH i obećavam dobru zabavu", kazao je za Klix.ba Amel Ćurić, koji će nastupiti sa svojim dugogodišnjim bendom.

U Sarajevu je zadnji put nastupao prije nekih 4-5 godina na, također dočeku Nove godine koji je organizovan ispred Vječne vatre.

"Bilo je stvarno fenomenalno, dočeku je prisustvovalo preko 10.000 ljudi, a nadam se da će ista takva atmosfera biti i sad", kaže Ćurić i dodaje:

"Pored mojih pjesama, na želju mnogih fanova često izvodim i mnoge numere koje sam izvodio i na takmičenju X Factor. U repertoar uvijek ubacimo i jednu, dvije sevdalinke, te tu i tamo neki domaći evergreen hit za raju."

Budući da je decembar muzičarima uvijek ispunjen nastupima, Amel Ćurić večeras nastupa na platou centra Ušće u Beogradu, 17. decembra slijedi nastup na Trgu slobode u Novom Sadu, 23. decembra na Centralnom trgu u Podgorici, 26. decembra u Clubu Coloseum u Jajcu.

Za Klix.ba dodaje kako krajem januara priprema novi singl.

Amel Ćurić je nedavno bio učesnik CEO konferencije za mlade održane u Domu mladih u Sarajevu, na kojoj je govorio o svom muzičkom iskustvu i putu do uspjeha, a protekli period su obilježila i gostovanja u medijima, kao što je nastup u emisiji Kolo sreće na RTL Hrvatska gdje je osvojio iznos od oko 15.000 kuna, koii je doniran u humanitarne svrhe, djeci s poteškoćama u razvoju.