Muzika
3

Amar Jašarspahić Gile pobjednik takmičenja "Zvezde Granda"

Piše: J. H.
Amar Jašarspahić Gile (Foto: Klix.ba)
Amar Jašarspahić Gile (Foto: Klix.ba)
Amar Jašarspahić Gile iz Kaknja pobjednik je velikog finala muzičkog showa "Zvezde Granda" koji se prikazuje na televiziji Pink. Drugi je bio Nemanja Anđelović iz Trgovišta kod Vranje.

Amar je prvo izveo pjesmu Peđe Medenice "Imam ljubav, ali kome da je dam". Nakon što je prošao u drugi krug, odlučio se za pjesmu "Ne idi s njim" srbijanskog pjevača Saše Matića.

U trećem krugu 22-godišnji Kakanjac pjevao je hit iz 2002. godine "Kad ljubav zakasni". U četvrtom, posljednjem krugu Gile je odbrao pjesmu "Anđeo čuvar" koju je pjevao u prvoj februarskoj emisiji.

Jašarspahić je kao glavnu nagradu dobio stan u Beogradu, ali i snimanje CD-a, koncert u rodnom gradu i 300.000 dinara (oko 5.000 KM). Pehar pobjedniku ovog muzičkog takmičenja uručila je Svetlana Ceca Ražnatović.

Od samog početka showa, Gile je bio veliki favorit za osvajanje titule najboljeg mladog folk pjevača na prostoru bivše Jugoslavije.

Zahvaljujući nevjerovatnom talentu i glasu, rođeni Kakanjac pobrao je simpatije mnogih ljudi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije...

Osim Gileta, za titulu su se borili Katarina Grujić, Stefan Lukić, Rada Sarić, Miloš Brkić, Aleksandra Prijović, Nemanja Anđelović, Milena Novaković, Slobodan Đurković i Slađana Mandić.

"Ja mislim da si ti najveće otkriće ovosezonskog takmičenja. Pjevaš fenomenalno", kazao je kompozitor i član žirija Steva Simeunović nakon jednog Giletovog nastupa.

"Od 12 ti si zaslužio ocjenu 13", dodao je tom prilikom drugi član žirija Miša Mijatović.

Od početka sezone, Gile je izvodio neke od najvećih hitova Harisa Džinovića, Predraga Živkovića Tozovca, Tome Zdravkovića, Saše Matića...

Treba napomenuti da je Gile imao 168.718 glasova.