Ulaz je besplatan
50

Alternativni centar Doma mladih Skenderija sutra će održati prvi muzički edukativni forum

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Alternativni Centar Doma mladih i iMTM Sarajevo organiziraju prvi specijalizirani edukativni forum na temu "Budućnost mladih u području muzike, teatra, muzičkog biznisa i srodnih oblasti: Perspektive i rješenja", koji će biti održan sutra, 6. decembra u 18 sati u Amfiteatru Doma mladih Skenderija.

Namijenjen je studentima, srednjoškolcima ali i njihovim roditeljima, kojima će se kroz višesatni program obratiti istaknuti djelatnici, profesori i muzičari iz muzičke i umjetničke branše, okupljeni oko projekta M.J.U.Z.A - Muzička Javna Ustanova Za ARTikulaciju, koja će u budućnosti intenzivno raditi na razvoju muzičkog biznisa i edukacije mladih.

Foto: Press
Foto: Press

Među panelistima koji će govoriti o muzičkom biznisu te perspektivi mladih budućih muzičkih radnika i biznismena, novim medijima, DJ-ing profesiji, glumi, režiji, muzičkom teatru, produkciji, marketingu, PR-u, uredništvu na RTV, AI, izdavaštvu i zaštiti autorskih prava, obratit će se: Damir Petrinić, direktor KJP Skenderije, Jasmin Ferović Fera, direktor Muzičke produkcije BHRT, dr. Amila Ramović, profesorica i muzikologinja, Alma Ferović Fazlić, muzička pedagoginja, Riad Ljutović, režiser i glumac, dr. Dino Rešidbegović, profesor i kompozitor, Emir Haljković, direktor stručne službe Fonogram, Almir Ajanović, direktor stručne službe AIS - Asocijacije izvođača i svirača, Emir Fočo, event manager, promotor i producent, Momo Lađević, inžinjer zvuka, Tarik Ramić, producent Muzičke produkcije BHRT-a i Denial Ramić aka Denro, Muzički producent i DJ.

U okviru programa predviđeni su muzički nastupi studenata i mentora iMTM-a Sarajevo te live prezentacija elektronskih muzičkih uradaka u okviru projekta NEO Producenti. U sklopu večeri će biti upriličena i specijalizirana "All in One" radionica moderne muzičke produkcije i muzičkog biznisa.

Ideja projekta M.J.U.Z.A je da u narednim godinama kontinuirano radi na inovacijama u muzičkoj i biznis edukaciji mladih, kroz saradnju neovisne edukativne i produkcijske platforme iMTM Sarajevo i Doma Mladih Skenderija. Ulaz na predstojeći edukativni forum je besplatan.