Muzika
0

Alter Art ne odustaje od koncerta grupe LET 3

Sarajevo-x.com
Članovi H.O. „Drugačija umjetnost - Alter Art“ iz Travnika općinskim vijećnicima su u ponedjeljak uručili kompletnu dokumentaciju u vezi koncerta grupe LET 3 u Travniku. U dokumentima koji su uručeni vijećnicima pored obaveznih akata kojima se reguliše rad Alter Arta nalaze se i brojne pristigle reakcije građana Travnika, Bosne i Hercegovine i šire.

Svi dokumenti su objavljeni i na oficijelnoj stranici Alter Arta www.alterart.ba.

U Alter Artu se nadaju da će općinski vijećnici uvidjeti da se ovom zabranom učinila ogromna šteta ugledu Općine Travnik, te da je jedini način da se ona otkloni pozitivno izjašnjavanje vijećnika i dozvola za održavanje koncerta u Sali Centra za kulturu. Sjednica Općinskog vijeća Travnik održat će se u četvrtak 22.02.2007. i direktor Alter Arta, Darko Saraćević očekuje mogućnost za svoje obraćanje vijećnicima, navodi se u saopštenju Alter Arta.

Podsjećamo, koncert riječke grupe LET 3 zabranio je novoizabrani direktor Centra za kulturu Travnik, Emir Maličević uz obrazloženje da koncert šteti ugledu Centra te da „u cilju pravilnog kulturnog obrazovanja mladih” nije u mogućnosti dati potrebnu dozvolu. Nakon toga Maličević je dobio i službenu podršku načelnika Općine Tahira Lende.

Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije medija iz zemlje i regiona, a očekuje se i veliko interesovanje za sjednicu Općinskog vijeća.