|

Almas Smajlović snima solo album: Sve pjesme su emotivne, jedva čekam da ih publika čuje

Almas Smajlović snima solo album: Sve pjesme su emotivne, jedva čekam da ih publika čuje
76
Piše: El. B.
8.3.2017. u 19:00
51
komentara
76

dijeljenja
Almas Smajlović snima solo album: Sve pjesme su emotivne, jedva čekam da ih publika čuje
Almas Smajlović, frotmen grupe Erogene zone, snima svoj prvi samostalni album. Na radost mnogobrojnih fanova u petak će objaviti prvi singl za pjesmu "Sat" koja je ujedno i najava tog albuma.
"Odlučio sam snimiti solo album, radim na tome već dvije godine i već sam na pola puta. Na snimanju albuma je učestvovalo mnogo mojih prijatelja i muzičara koje veoma cijenim i poštujem", rekao je Almas za Klix.ba.

Na pjesmi gostuje i jedan od najboljih gitarista Hamo Salihbegović iz grupe Konvoj, a producent je Đani Pervan. Autorski pjesmu potpisuju Hadžiomerović i Smajlović, a Almas ističe kako je presretan i zadovoljan do sada urađenim.

"Sve pjesme su jako emotivne i najbitnije je da stojim iza svake note i stiha i da se dobro osjećam kad ih sviram i izvodim", rekao je dodajući kako jedva čeka da nove pjesme podijeli s publikom.

Pjesma "Sat" govori o novom životu i ljubavi, prije svega. Ističe kako su sve pjesme koje će se naći na novom albumu stvarane u veoma kratkom periodu i vezane su za dešavanja u njegovom životu u protekle dvije godine.

"'Sat' ljudi mogu doživjeti na različite načine, ali kada vide video vjerovatno će povezati pjesmu s načinom na koji je ja doživljavam. Sve pjesme koje će se naći na albumu govore o vremenu u kojem živimo i kako se osjećamo u datim trenucima", rekao je Almas.

Trenutno je fokusiran na svoj solo projekt, a nakon promocije singla "San" namjerava izbaciti još jedan singl te u ovoj godini zvanično završiti cijeli album.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...