Potpisao ugovor
174

Allen Lemešević novim singlom "Zli" najavljuje album u saradnji s Croatia Records

Dž. L.
Bosanskohercegovački kantautor Allen Lemešević predstavio je publici novu pjesmu koja nosi naziv "Zli", a uz koju predstavlja i svoju saradnju s diskografskom kućom Croatia Records.

Lemešević je prije desetak dana potpisao ugovor sa kućom koja okuplja najbolje izvođače, producente i muzičare u Hvatskoj, ali i širom regije. Potpisivanje ugovora rezultiralo je i prvim singlom.

"Pjesma je nastala u karantinskim uslovima, kada se preispituju međuljudski odnosi i generalni utjecaj karantina na život ljudi i njihov odnos", govori nam Lemešević koji se posebno zahvaljuje Josipu Dujmoviću koji je, kako kaže, zaslužan za uspjeh njegove saradnje s kućom Croatia Records.

Pored Lemeševića, na pjesmi "Zli" kao gosti se pojavljuju i Dado Marinkovic zaa bubnjevima te Dragan Rokvic - Rokva na bas gitari. Toni Toplan je komponovao gudačke dionice, dok je back vokale otpjevala Allenova kćerka Aida Lemešević, mlada muzička nada BiH.

Tekst, muzika i aranžman su djelo samog Lemeševića. Zanimljivo je da je pjesma nastala u kućnom studiju, gdje je i producirana u potpunosti.

Pored ovog singla, Croatia Records će uskoro objaviti album od deset pjesama Allena Lemeševića, a na kojem ce se pored singlova "Mrtav hladan" i "Zašto šutim" naći još osam novih pjesama. Kao autori koji su pisali za Allena na ovom projektu pojavljuju se jos Milena Ludajić, Alma Abdagić, Dino Šoše, Adnan Hera Hadžibegić i Željko Ilić.