|

Alka Vuica pjesmu "Boje Croatie" posvetila mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku

Alka Vuica pjesmu "Boje Croatie" posvetila mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku
14
Klix.ba
16.6.2016. u 14:23
16
komentara
14

dijeljenja
Alka Vuica pjesmu "Boje Croatie" posvetila mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku Alka Vuica
Kantautorica i pjevačica Alka Vuica odlučila je progovoriti o jednoj od najaktuelnijih tema današnjice u regiji - iseljavanju. Vuica se novim singlom sa sjetom osvrnula na ljubav i prijatelje koji "trbuhom za kruhom" odlaze u "bijeli svijet", ali im istovremeno i poručuje da ne zaborave svoju rodnu zemlju, kao i ljubav prema njoj.
Rečenicom "Posvećeno svim mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću", Alka je napravila poseban uvod za pjesmu "Boje Croatie", koju autorski potpisuje kada je riječ o tekstu, dok je muziku radila u saradnji s Tomom Žaperom.


"Tema pjesme je ljubavna priča dvoje ljudi koji se moraju rastati, jer on ima ambicije i odlazi u svijet u nadi da će ostvariti svoje snove, jer shvata da je čekanje na bolju budućnost u Hrvatskoj predugo. Pripadam generaciji kojoj od rođenja govore da će biti bolje, a stalno je sve gore. Život nam je prošao u nadi i danas me mnogo pogađa ova situacija u Hrvatskoj kada nakon svega vidim da moj sin, ako želi bilo šta ostvariti, mora otići u inozemstvo", rekla je Alka Vuica.Dodaje kako je pjesmom još jednom htjela skrenuti pažnju na taj veliki problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za Hrvatsku, zaključila je Alka.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...