Pripreme za Grammy
3

Alicia Keys otpjevala parodiju pjesme "Shallow" u duetu s Jamesom Cordenom

Klix.ba
Prije nego se okuša u ulozi voditeljice 61. Grammy nagrada Alicia Keys je odlučila uvježbati glas u emisiji Jamesa Cordena. Naime, oni su u duetu otpjevali parodiju pjesme Shallow iz filma "A Star Is Born".

Alicia je u srijedu gostovala u emisiji "The Late Late Show with James Corden" te je Jamesa pitala da li ima savjete za nju.

Njih dvoje su se zatim udružili u duetu u pjesmi "Shallow". Osim što je film "A Star Is Born" nominovan za Oscara, pjesma Shallow je nominovana za nekoliko Grammy nagrada. Također se očekuje da će je izvesti i Lady Gaga lično, a ona će ove godine na Grammyju nastupiti pet put po redu.

Alicii je ovo prvi put da se nađe u ulozi voditelja Grammyja, a ona je prva žena koja će to učiniti u posljednjih 14 godina. Posljednja žena koja je bila voditeljica Grammyja je Queen Latifah.

Foto: Terence Patrick/CBS
Foto: Terence Patrick/CBS

"Jedva čekam da događaj počne, toliko toga je spremno i voljela bih da odmah imate priliku to vidjeti. Znam šta znači napraviti nešto i onda biti nagrađen za to na sceni Grammyja. Sretna sam što mogu učestvovati u svemu tome", rekla je uzbuđena pjevačica.

Na Grammyjima se očekuju nastupi Dua Lipe, Lady Gage, Red Hot Chili Peppersa, Miley Cyrus, Janelle Monae, Camile Cabello i mnogih drugih.